Breinz stelt de problematiek van het kind centraal en kijkt specifiek naar wat het kind nodig heeft. Er wordt integratief gewerkt, door uit de verschillende behandelmethoden en therapierichtingen datgene te gebruiken en samen te voegen wat voor het kind helpend is.  

Naast de gebruikelijke behandelmethoden en protocollen vanuit de cognitieve gedragstherapie en oplossingsgerichte therapie, biedt Breinz ook EMDR-therapie, de Cogmed-training en ACT.

 

Naast behandeling biedt Breinz de mogelijkheid om psychologisch onderzoek te verrichten, indien dit aanvullend nodig is om tot een analyse van de problematiek en passende behandelinterventies te komen.  Hierbij zijn meerdere typen psychologisch onderzoek mogelijk:

  • Intelligentieonderzoek: onderzoek naar het niveau van functioneren van het kind.
  • Neuropsychologische screening: onderzoek op de belangrijkste neuropsychologische gebieden als aandacht/concentratie, geheugen, mentale inhibitie en flexibiliteit.
  • Sociaal-emotioneel/persoonlijkheidsonderzoek: onderzoek naar de sociaal-emotionele ontwikkeling en persoonlijkheidsontwikkeling. 

Naast het testonderzoek baseren we ons beeld op informatie vanuit de context, door o.a. hetero-anamnese, ontwikkelingsanamnese, schoolobservatie, thuisobservatie.